Евъргрийн е жилищна сграда с модерна, елегантна архитектура и изразен геометричен, класически детайл. Подчертаната хоризонталност на обемите на втори и трети етаж, издадени еркерно напред, както и елементите по фасадата от HPL плоскости, създават усещането за ниска триетажна сграда.
Ритмичното редуване на плът и отвори - лоджии по фасадата подсилват чувство на уединение и лично пространство. Богато озеленените с парапети от жив плет терасовидни етажи са уютни и изчистени от сложен детайл.

Жилищна сграда „Евъргрийн“ се намира в кв. Бриз на гр. Варна, един от най-тихите и спокойни части на града. В имот с площ 3 598 кв.м. е разположена сграда с разгърната застроена площ от 10 193 кв.м развита на три надземни и два терасовидни етажа.
Евъргрийн е проект, който предлага високо качество и стил на обитаване, като всеки детайл от проекта е внимателно обмислен и изпълнен по най-съвременните строителни технологии. Сградата е разделена на четири входа, обединени с общ подземен паркинг. Имота е заобиколен с жива ограда, която създава усещане за спокойствие и уют. Вътрешния двор е богато озеленен с декоративни и вечнозелени дървесни видове, а алейната мрежа е предвидена с минимални наклони за по-голямо удобство и безпрепятствено движение. Водата присъства в ландшафта на проекта, като в центъра на вътрешния двор е разположен фонтан, а в югоизточната част открит плувен басейн. Всеки апартамент, разположен на партерния етаж разполага със собствен двор, а апартаментите на терасовидните етажи предлагат гледка към морето и големи озеленени тераси.

Клиент: „Адва-ЕС“ ООД
Функционален тип: Жилищна сграда
Местоположение: Варна, кв.Бриз
Площ на парцела: 3 598 кв.м
Разгъната застроена площ: 10 193 кв.м
Година на проектиране: 2013
Година на реализация: 2016
Фотогарфия: 3inSpirit
Награди:
Победител в архитектурен конкурс за жилищна сграда Евъргрийн, гр. Варна, 2013г., Възложител: „Адва-ЕС“ ООД
Бронзова статуетка „Златен Отвес“ 2015 за най-добра реализация на жилищна сграда „Evergreen“ .