K Residence е луксозна жилищна сграда ситуирана в историческия център на град Варна, в непосредствена близост до Морската градина и Черно море. Имотът е с малка площ, разположен на тиха улица с минимална денивелация. Водещото при изграждането на архитектурното решение е създаване на съвременна сграда с убедителна функция, елегантен и изчистен дизайн постигнат с качествени материали, осигуряващи минимална поддръжка и дълъг живот на сградата.
K Residence се развива на седем надземни и един подземен етаж. Градоустройствените ограничения определят терасовидните отстъпи в четвърти, шести и седми етаж. Първият и подземният етаж са предвидени за паркиране, а следващите етажи са с жилищна функция. Апартаментите са с големи пространства за обитаване, ориентирани изцяло на запад, изток и юг. На втори, трети и четвърти етаж са предвидени по два апартамента на етаж с площ от 115 до 140 кв.м, а всеки от последните три етажа представлява самостоятелен апартамент с площ от 200 до 240 кв.м. За всяко от деветте жилища е предвидено паркомясто или гараж с прилежащо складово помещение. Връзката между подземния етаж, партера и улицата става с автомобилна платформа, предвид малката площ на парцела, а до всеки етаж стига асансьор и стълбище.
Дизайнът на K Residence е минималистичен с подчертана строга елегантност. Материалите по фасадата са търсени в една плоскост без излишни детайли и орнаменти. Използвани са три материала - гранит, стъкло и алуминий. Страниците на прозорците и дъната на терасите са подчертани с тъмен полиран гранит в контраст с термолющения светъл гранит. Разместването на плът и отвори във вертикала по различните нива придава динамичност на фасадите.

Възложител: “Комфорт” ООД
Функционален тип: Жилищна сграда
Местоположение: България,гр.Варна
Разгъната застроена площ: 2 352 кв.м
Година на проектиране: 2015